Boing All-Service

Hjälp med trädfällning och vedklyvning

Här i vårt tidigare projekt kan ni se hur vi hjälpte en kund med att fälla en stor lönn som vi sedan högg upp till ved med hjälp av vår vedklyv som vi smidigt kunde ta med oss. Om du har ett eller flera träd som behöver tas ner på din tomt eller mark kan vi hjälpa dig med både trädfällning och vedklyvning.

Vi har alla verktyg och redskap som behövs för att få jobbet gjort snabbt, säkert och effektivt. Så kontakta oss idag på tel: 070-654 20 82 eller via vår mail: info@boingallservice.se så hjälper vi dig med att ta fram en kostnadsfri offert.

Tips för dig som ska fälla ett träd

Att fälla träd är ett projekt som kräver erfarenhet, precision och rätt utrustning. Även om trädfällning kan tyckas se enkelt ut så kan det vara riskfyllt för ens egna säkerhet men också för byggnader och andra konstruktioner i omgivningen som kan ta rejält mycket skada om man inte gör det på rätt sätt.

För att göra det så säkert som möjligt för dig själv och för din omgivning så har vi här nedan några tips på vad som är viktigt att tänka på vid trädfällning.

Trädets naturliga fällriktning

Alla träd har en egen fällriktning som delvis bestäms av trädets lutning, hur grenarna växer och eventuellt hur vinden blåser. Om du inte är säker på vad trädet har för fällriktning så kan man med hjälp av olika metoder tvinga trädet att falla i en viss riktning men detta kräver ofta mer arbete och om man inte vet hur man gör bör man ta hjälp av en med erfarenhet av detta.

Kolla om trädet är friskt

En annan viktig sak att tänka på när man ska fälla ett träd är att kolla om det friskt och inte har döda grenar eller att delar av trädet är sjukt och försvagat. Om man inte kollar detta och fäller det så finns det en risk att när trädet faller så kan delar av trädet lossna vid fallet och träffa dig eller någon/något annat i din omgivning.

Trädets längd

Det sista tipset när du ska fälla ett träd är att kolla hur långt trädet är för att kunna göra en säker trädfällning. Om du inte gör en bedömning av trädets längd finns det en risk att det vid fallet gör skada på din egendom eller din grannes egendom om du bor i ett tätbebyggt område.
Behöver du ha hjälp med trädfällning eller hjälpa med vedhuggning så kontakta oss på Boing All-Service hjälpa dig.

Missa inte:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *