Boing All-Service

Hjälp med att bygga terass

Skulle du vilja bygga till en terrass på din tomt som du kan sitta och njuta på om kvällarna? I så fall skulle vi på Boing All-Service hjälpa dig.

Här nedan så kan du sen en bild när vi är i Malmköping och bygger en ny terrass till en kund som vill njuta av den härliga kvällssolen.

(bild)

Vad ska man tänka på när man ska bygga en terrass?

När man ska bygga en terrass så finns det ett flertal saker som kan vara bra att tänka på. Planeringen är i det här fallet A och O. 

När ska den byggas? Hur ska du göra? Och vad för material ska du bygga den med? Ja det finns ett flertal saker som är viktiga att tänka på. 

För dig som vill ha lite hjälp med vart man kan börja så kommer här några tips.

Förberedelse av terrass

Planera ytan, sätt upp snören och känn efter. En för stor terrass förminskar huset och ett för litet kan kännas trångt. Rita upp och planera stomkonstruktioner. Viktigt är att använda dimensioner så att det inte sviktar när man går på terrassen.

Val av virke

När det kommer till val av virke så finns det en mängd olika man kan välja mellan. Förr så använde många sig av tryckimpregnerat virke, men idag så finns det flera olika miljövänliga alternativ som man också kan välja mellan om man vill.

Tips på mer miljövänliga alternativ är lärk, kärnfuru eller ek. Dom här alternativen är lite dyrare och men inget måste om man bara vill bygga en stabil terrass.  

Behöver du bygglov?

Det sista tipset som vi kan dela med oss av om du är osäker om du kommer att behöva ansöka om bygglov är att kolla hur högt från marken din terrass kommer att vara.

Regeln är att om du har en terrass som är högre än 30 centimeter ovan marknivå så kommer du att behöva ansöka om ett bygglov. Men om du bygger terrassen under 30 cm över marknivå så behövs då inget bygglov.

Vill du ha hjälp med bygget av din terrass?

Skulle du vilja ha hjälp med att planera och bygga en terrass så kan vi på Boing All-Service hjälpa dig med det. VI har stor erfarenhet och har duktiga och kompetenta snickare med lång erfarenhet inom branschen.

Kontakta oss på Boing All-Service så hjälper vi dig med att bygga din nya terrass.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *