Boing All-Service

Så här hänger du tapeter som ett proffs

Om du funderar på att piffa upp ditt hem med nya tapeter kanske du undrar om processen är mer komplicerad än den ser ut. Var inte rädd!

Med lite förberedelser och rätt verktyg kan du hänga upp tapeter som ett proffs på nolltid. Läs vidare för att få några tips om hur du kan komma igång.

Saker du behöver för att tapetsera

Innan du börjar är det viktigt att samla ihop alla förnödenheter du behöver. Förutom själva tapeten behöver du:

  • Lim
  • Tapetkniv
  • Rollerset
  • Maskeringstejp
  • Tapetlod
  • Tapetskarvrulle 
  • Pensel
  • Tapetborste

Förberedelse av väggarna

När du har samlat ihop all din utrustning är det dags att förbereda väggarna. Börja med att ge dem en ordentlig rengöring med tvål och vatten; detta kommer att hjälpa tapeten att fästa bättre.

För att skydda tak och golv så kan man ta maskeringstejpen och tejpa längs kanterna för att skydda golvet och taket så att inte lim fastnar. Skulle det dock komma lim där ändå så kan man ta en fuktig trasa och torka av med.

Använd sedan vattenpass eller  tapetlod för att markera en rak linje på väggen där du ska hänga första tapeten. Detta kommer att säkerställa att din första tapetremsa hängs upp rakt.

Uppsättning av tapeten

Nu är det dags att börja med den roliga delen: att sätta upp tapeterna! Börja med att blanda limmet enligt tillverkarens anvisningar.

Använd sedan tapetkniven för att skära en tapetremsa som är något längre än höjden på din vägg. Applicera lim på väggen med en pensel eller en roller och placera sedan tapetremsan på väggen.

Använd kniven för att skära bort överflödig tapet och jämna sedan ut den med tapetborste. Upprepa processen tills hela väggen är täckt.

När du är klar med tapeten tar du bort maskeringstejpen och skär bort överflödigt material med kniven. Använd slutligen tapetskarvrulle för att täta sömmarna där tapetremsorna möts.

Sammanfattning

Vi hoppas att det här inlägget var till hjälp när du tar dig an dina väggar och ska tapetsera. Om du behöver hjälp med din tapetsering så är du alltid välkommen att ta hjälp av oss på Boing All-Service.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *