Boing All-Service

RUT och ROT höjs till 75,000 kr och nya tjänster tillagda

I år har det införts en hel del nya regler på RUT och ROT-avdrag som kan vara bra för dig som är privatperson att hålla koll på. Därför så har vi skapat detta inlägg så att du som kund enklare ska veta vad som gäller när du ska använda dig utav ditt ROT och RUT-avdrag.

Här nedan så kan du läsa mer om vad som är nytt för i år om RUT och ROT och vilka krav du måste uppfylla för att kunna ansöka.

Vad är nytt för i år?

Det som är nytt för i år är bland annat att taket för RUT-och ROT-avdraget har höjs tillsammans från 50 000 kr till 75 000 kr om året. Några andra saker som är nytt för i år är till exempel tjänsterna tillsyn av bostad, tvätt vid tvättinrättning och montering av möbler.

Här kan ni läsa om dom nya tjänsterna där RUT-avdraget går att använda.

Här nedan kan du läsa mer om vilka tjänster som för i år har lagts till på listan på tjänster där du kan använda dig utav RUT och ROT-avdraget.

Montering av möbler

Tjänsten montering av möbler är där du som kund kan få hjälp med att montera möbler av olika slag.

Transport av möbler

En annan tjänst som är ny för i år när det kommer till att använda dig utav ditt RUT-avdrag är transportering av möbler.

Det gäller inte bara vid en vanlig flytt av ett bohag utan det gäller också om du skulle vilja forsla bort möbler som du inte längre vill ha kvar eller om du skulle vilja magasinera något.

Enkel tillsyn av bostad

I den här tjänsten enkel tillsyn av bostad kan du nu från och med 2021 använda dig utav RUT-avdraget när du behöver ha hjälp med en enklare tillsyn av din bostad. Tjänsten enklare tillsyn av bostad är för den som till exempel vill ha hjälp med att vattna blommor, ta in posten, spola vatten i avlopp och toaletter med mera.

Tvätt vid tvättinrättning

Den sista tjänsten som är ny för i år är att man kan använda sig utav RUT-avdraget när man behöver hjälp med att tvätta eller stryka kläder och hemtextilier. Kemtvätt och tvätt av mattor omfattas inte av RUT-avdraget utan bara vattentvätt.

Kraven för att kunna ansöka om RUT och ROT-avdrag.

De krav som man som privatperson måste uppfylla på RUT och ROT-avdrag och få den beviljad är:

  • Du måste vara 18 år
  • Du ska vara bosatt i Sverige eller skatta minst 90% av din inkomst i Sverige
  • Du måste betala tillräckligt mycket skatt för att avdraget ska kunna dras ifrån inkomsten
  • Du får inte överskrida maxbeloppet på 75 000 kr per år
  • Du måste ha betalt fakturan från det företag som du har köpt tjänsten ifrån innan årsskiftet för att avdraget ska komma med i deklarationen året efter

Boing All-Service gör avdrag för ROT- och RUT-avdrag direkt på fakturan du får från oss.

Om du vill veta med om RUT och ROT-avdraget så kan du läsa mer om det på Skatteverkets hemsida här.