Boing All-Service

Renovering av gäststuga

Vi fick i uppdrag av en kund att hjälpa till med att renovera deras gäststuga. I det här fallet så behövde taket och en vägg på gäststugan renoveras.

Två av våra duktiga snickare rev bort det gamla fuktskadade taket och väggen på gäststugan. Vi la dit det nya taket och satte upp den nya väggen.

Kunden blev mycket belåten.

5 tips på hur du kan kolla om din gäststuga behöver renoveras

Att vara hus eller stugägare kan ibland vara krångligt och det finns mycket som behöver att ses över för att hålla huset/stugan i gott skick. Därför har vi sammanfattat några tips på hur du kan se om din gäststuga behöver renoveras eller repareras.

Här nedan så kan du läsa om våra tips och vad som kan vara bra att hålla koll på.
Trasigt tak som läcker in
En viktig sak att hålla koll på är taket på din sommarstuga. Det vanligaste taket som en sommarstuga oftast har är med tegelplattor eller takpapp. Ett tak med tegelplattor bör vara rent från mossa och löv. Du kan kolla på tegelplattorna om dom är hela.

Är tegelplattorna inte hela så kan du byta ut dom som är trasiga. En annan sak som kan är bra att kolla vid byte av tegelplatta är att kolla takpappen under.

Om takpappen är skadad så bör den bytas ut annars kan fuktskada uppstå. Försäkringsbolagen anser att livslängden på ett tak är 20 år.

Flagande fasad
Den andra saken som är bra att hålla koll på är din sommarstugas fasad. Om du märker att den börja flagna eller saknar färg helt så är det dags att måla om fasaden.

Om fasaden inte tas hand om när träet bakom färgen börjar synas så kan det tränga in fukt och träet kan börja svälla och sen ruttna.

Trasiga och fula fönster
Det tredje tipset är att ta kolla skicket på dina fönster. Vanligtvis så brukar det gå ganska lång tid innan du behöver renovera dina fönster men färg eller kit har lossnat eller om det finns sprickor eller hål i dina fönster så är det dags att renovera.

Koll av skorsten och eldstad
Dom flesta sommarstugor har en eldstad samt en skorsten för att kunna elda och att värma upp stugan. Om du märker att det har lossnat från skorstenen eller att eldstaden beter sig konstigt när du eldar så kan det vara dags för en renovation.

Om du misstänker skada på din eldstad eller skorsten så ta kontakt med ett företag som kan göra en grundlig besiktning.

En väldränerad grund
Den sista saken som är viktigt att hålla koll på är grunden. Om det samlas mycket vatten runt din sommarstugas grund så är det inte tillräckligt dränerat. Detta är jätteviktigt men kanske inte den roligaste delen att renovera.

Om du är osäker på om du skulle behöva dränerar så kan du kontakta en besiktningsman som gör en korrekt bedömning.

För er som inte har tid eller kunskapen för att renovera en sommarstuga så kan vi på Boing All-Service AB hjälpa dig. Kontakta oss på tel: 070-654 20 82 eller via vårt kontaktformulär.

Fyll i kontaktformuläret så hjälper vi dig

Tidigare Projekt

Tillbyggnad på fastighet 32kvm

Vi på Boing All-Service har nyligen påbörjat ett spännande nytt projekt. Just nu arbetar vi med att utföra en tillbyggnad på en fastighet, där vi

Läs mer »