Boing All-Service

Nytt Altantak Monteras

Här har vi byggt ett nytt och fint altantak till en kund i Flen. Vi tog bort det gamla spruckna altantaket. Sen monterade vi upp det nya och ljusa taket. För just det här jobbet använde vi oss av kanalplast. Kunden blev mycket nöjd.

5 Olika alternativ av altantak

Det finns flera olika typer av altantak som man kan använda sig utav när man ska bygga ett tak till sin altan. Därför så har vi listat 5 olika alternativ av altantak som du kan använda dig utav.
Här kan du också läsa vilka för och nackdelar som finns med dom olika alternativen.

Altantak av glas

Det snygga och starka altantaket av glas är ett alternativ som kanske är något dyrare alternativ. Fördelen med att använda sig utav ett altantak av glas är att ljus lättare tränger igenom och du kan blicka ut på en vacker och stjärnklar himmel på sommarkvällarna.

En annan fördel med altantak av glas är att det är lätt att göra rent. Bara att ta fram trädgårdsslangen och skölja av det.

Nackdel med ett altantak av glas är att det är dyrare än till exempel plast eller trä tak.

Altantak duk

Ett annat alternativ till altantak är duk. Duken som man kan köpa på dom flesta byggvaruhus är en duk som är tillverkad av samma material som segelbåtar använder.

Duken blir en snygg detalj till din altan och skyddar dig från regn och nedfallande löv och annat. Fördelen med att använda sig utav en duk är att den är relativt billig och lätt att montera.

Nackdelen med att använda sig utav en duk är att den inte är speciellt användbar på vintern då det samlas snö och is som tynger ned det. 

Altantak kanalplast

Det vanligaste alternativet för altantak är kanske kanalplasten. Kanalplasten är också ett billigare alternativ som är lätt att montera och skyddar mot regn och snö.

Fördelarna med att använda sig utav kanalplast är att det är billigt och det lätt att hålla rent.

Nackdelen med kanalplast är att efter tid så stelnar plasten och kan gå sönder lätt vid till exempel hagel.

Altantak aluminium

Ett annat alternativ som man kan använda när man ska bygga ett tak till sin altan är aluminium. Fördelarna med aluminium är att den inte rostar och håller i flera år. Aluminium är också ganska glatt så snö och annat som ramlar ner på taket lättare kan åka av.

Nackdelen med aluminium är det är lite dyrare än till exempel plast eller trä.

Altantak trä

Det sista alternativet för altantak av trä som vi syftar på är ett slags tak som inte är heltäckande utan har glipor som ger dig en skuggig plats på din altan. Detta alternativ skiljer sig från dom andra alternativen men ger dig skugga på dom varma sommardagarna.

Fördelar med altantak av trä är att det är billigt att köpa material till, blir en snygg detalj för din altan och ger dig skugga.

Nackdelen med detta tak är att det inte skyddar dig från nederbörd.

Vi på Boing All-Service hjälper dig gärna med att montera/bygga altantak. Kontakta oss via tel: 070-654 20 82 eller via kontaktformuläret som du hittar nedan.

Fyll i kontaktformuläret så hjälper vi dig

Tidigare Projekt

Tillbyggnad på fastighet 32kvm

Vi på Boing All-Service har nyligen påbörjat ett spännande nytt projekt. Just nu arbetar vi med att utföra en tillbyggnad på en fastighet, där vi

Läs mer »