Boing All-Service

Ny farstukvist

Ska du bygga en farstukvist eller vill ha hjälp med att bygga en farstukvist? Vi på Boing All-Service kan hjälpa dig med att bygga en farstukvist.

I det här projektet så kommer vi att berätta om när vi hjälpte en av våra kunder att bygga en farstukvist. Här kan du också läsa om lite tips för dig som ska bygga en farstukvist.

Planering och bygglov för din farstukvist

När man ska inleda ett bygge av en farstukvist så finns det några saker som är viktiga att ta med i planeringen. Det första som du behöver ta reda på är om du behöver bygglov för att bygga en farstukvist.

Vanligen så brukar ett bygglov behövas men om byggnaden är mindre än 15 kvadratmeter så brukar det inte behövas. Kontrollera för säkerhets skull.

Det andra som är viktigt när det kommer till att planera en ny farstukvist är att man har en ritning som du kan följa när du ska bygga. Om du inte vet hur du ska skapa en ritning så finns det färdiga ritningar online. Men om du vill så kan vi hjälpa dig att ta fram en godkänd ritning.

Bygg din egen farstukvist eller anlita oss

Att bygga en egen farstukvist kan ta tid och kräver kunskap och erfarenhet för att det ska bli korrekt utfört. Om du ska bygga din farstukvist helt själv och inte har gjort något liknande tidigare så kan det vara bra att fråga om lite tips och råd från någon som vet hur man gör.

Om du inte vill bygga farstukvisten själv och vill ha hjälp så kan du anlita oss på Boing All-Service. Vi har erfarenheten och kunskapen som krävs för att utföra ett korrekt bygge av en farstukvist.

När du anlitar oss så hjälper vi dig med planeringen, inköp av material och utförande av bygget. Vi ser också till att informera dig om vad du behöver göra som ägare av mark och byggnad och vi uppdaterar dig genom hela bygget så att du vet vad som ska göras och vad som har gjorts. Tveka inte att höra av er till oss om ni har några frågor eller funderingar.

Tips för dig som vill eller ska bygga en farstukvist

Här nedan så har vi tagit fram lite tips som kan hjälpa dig och förbereda dig inför ditt bygge av en farstukvist.

 • Planering av farstukvist
  Att bygga en farstukvist kan var svårt om man inte vet hur man ska göra eller hur den ska eller kan se ut. Ett tips är att ta hjälp av en arkitekt eller en erfaren snickare som kan hjälpa dig med att ta fram en skiss över farstukvisten.
 • Anlita en snickare för att bygga farstukvist
  Det andra tipset som vi kan dela med oss är att du tar hjälp och anlitar en snickare. När du anlitar en snickare exempelvis oss på Boing All-Service så hjälper vi dig med allt från planering, inköp av material och själva bygget av din farstukvist.
 • Placering av farstukvist
  Innan du börjar med planeringen för farstukvisten så kan det vara bra att planera placeringen av farstukvisten. Farstukvistar brukar vanligtvis placeras på byggnadens framsida.
 • Kombinera din farstukvist med en balkong
  En farstukvist behöver inte bara var en så kallad förstuga där du har tak och skydd från regn och snö. Man kan även kombinera den med att bygga en balkong ovanpå farstukvisten om man skulle vilja det.
Tidigare Projekt

Tillbyggnad på fastighet 32kvm

Vi på Boing All-Service har nyligen påbörjat ett spännande nytt projekt. Just nu arbetar vi med att utföra en tillbyggnad på en fastighet, där vi

Läs mer »