Boing All-Service

Klippa häck och beskärning av buskar i Flen och Katrineholm

Nu börjar naturen att vakna till liv och buskar och växter börjar att växa för fullt. Då kan det vara bra att beskära sina buskar och klippa sina häckar.

Vi på Boing All-Service kan hjälpa dig med din häckklippning och beskärning av buskar. Vi har den erfarenhet och dom redskap som krävs. Vi kan hjälpa dig med att klippa häcken och beskärning av buskar i Flen, Katrineholm med omnejd.

Här nedan kommer lite tips på vad du ska tänka på när du ska beskära dina buskar eller klippa din häck. 

Tips på hur du ska beskära och klippa din häck och dina buskar

När du ska beskära dina buskar eller klippa din häck finns det några saker som kan vara bra att tänka på innan du börjar att klippa och ta bort grenar från dina buskar.

  1. Använd rätt verktyg.
  2. Kolla upp när dina buskar och häckar blommar.
  3. Kolla upp under vilken period som dina buskar och häckar ska klippas.
  4. Är du osäker på hur du ska göra så ta hjälp av någon som vet hur man ska göra för att inte skada din häck eller buske.

Här nedan kan du läsa lite om vanliga häckar och hur du ska klippa dom.

4 vanliga häckar sorter och tips på hur du klipper dom

Här har vi samlat vanliga olika häckar och ger dig tips på hur du ska klippa dom för bästa resultat.

Aroniahäck.
Aroniahäck är en långsamt växande häck som man inte behöver beskära förrän efter 4 år efter att man har planterat den. När du klipper den här häcken så tar man bort grövre grenar som inte längre får blommor och detta görs under vårvintern eller under JAS-perioden för bästa resultat.

Avenbokshäck
Avenbokshäcken har en genomgående stam och är också en av dom buskar som kallas för blödare.
En buske eller ett träd som kallas för blödare betyder att det är extra känsligt för just beskärning och behöver därför beskäras under JAS-perioden så att det inte förblöder.

Bokhäck.
Bokhäcken är också en häck som har en genomgående stam och som också ingår i gruppen blödare. Klipp bokhäcken under JAS-perioden för att få bästa resultat.

Buxbomhäck.
Buxbomshäcken är en häck som går att forma till det mesta och går att beskära flera gånger från maj till juli och i september. Det som är viktigt att tänka på när du klipper din buxbomshäck är att du har den bredare nertill och smalare upptill så att solljuset kommer åt överallt.

För dig som inte vet eller har tid att beskära eller klippa dina buskar och häckar.

Att klippa eller beskära buskar och häckar kanske inte alltid är så lätt då det finns många saker som man måste tänka på för att det ska bli ett bra resultat. Det är också något som är tidskrävande och om man inte har dom rätta verktygen så kan det bli svårt.

Därför kan det vara bättre och mer effektivt att leja bort det arbetet till någon som har dom rätta verktygen och vet hur man ska gå till väga. Det är där vi kommer in i bilden.

Vi på Boing All-Service kan hjälpa dig med dina buskar och häckar och har den kompetens och rätta verktyg för att ge dina buskar och häckar vad dom förtjänar. För att kontakta oss kan ni fylla i kontaktformuläret nedan eller kontakta oss via tel: 070-654 20 82 eller via vår mail: info@boingallservice.se

Fyll i kontaktformuläret för att boka tid för klippning och beskärning av buskar