Boing All-Service

Hur du väljer rätt färg för dina väggar

Att måla ett rum är ett snabbt och enkelt sätt att ge det ett nytt utseende, men att välja rätt färg kan vara svårt. Ska du välja något säkert och neutralt eller något djärvt och stilfullt?

Vad händer om du väljer en färg som du älskar men sedan börjar hata den några månader senare?

För att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för ditt utrymme får du här några tips om hur du väljer rätt färg för dina väggar.

4 tips på saker som kan vara bra att tänka på när du väljer färg till väggarna

1. Tänk på rummets storlek

Om du målar ett litet rum kan mörka färger få det att kännas ännu mindre och trängre. Håll dig till ljusa eller neutrala färger för att öppna upp rummet och få det att kännas luftigt och större. Om du däremot målar ett stort rum kan mörka färger få det att kännas mysigare och mer intimt. Välj den färg som får dig att känna dig mest bekväm i rummet.

2. Tänk på den stämning du vill skapa

Olika färger kan framkalla olika känslor. Till exempel ses blått ofta som lugnande och rogivande medan rött är mer energiskt och spännande. Om du inte är säker på vilken stämning du vill skapa kan du tillbringa lite tid med att titta på olika färgprover och se vilka färger som får dig att känna dig som du vill känna dig i rummet. 

3. Ta hänsyn till den befintliga inredningen

Om ditt rum redan har många mönstrade eller färgglada möbler och inredning vill du tona ner det med en mer neutral väggfärg. Omvänt, om ditt rum saknar personlighet kan en färgklick på väggarna hjälpa till att liva upp det hela. I vilket fall som helst bör du försöka hitta en väggfärg som kompletterar din befintliga inredning i stället för att konkurrera med den. 

4. Var inte rädd för att experimentera

Du kan alltid måla över en färg du inte gillar, så var inte rädd för att experimentera tills du hittar något du älskar. Ta god tid på dig när du fattar ett beslut och testa alltid färgprover innan du binder dig till en hel gallon (eller flera gallon) färg! När du har hittat den perfekta nyansen är allt som återstår att njuta av ditt nya rum!

Sammanfattning

Följ de här tipsen så hittar du garanterat något som du älskar!

Experimentera med olika nyanser och ta hänsyn till rummets storlek, den stämning du vill skapa och den befintliga inredningen innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. Och kom ihåg – färgprover är din vän! Med lite tålamod och försök är det lätt att hitta den perfekta väggfärgen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *