Boing All-Service

Hundstaket

Är du ute efter att bygga ett hundstaket, eller anlita någon till att göra det? Vi fick i uppdrag av en kund att bygga ett nytt hundstaket. Kunden önskade att hundstaketet skulle vara byggt i trä samt ha en grind.

Våra duktiga hantverkare byggde detta hundstaket på ett par dagar. Cirka 75 meter långt och 110 cm högt. Se färdigt resultat ovan.

Fördelen med att bygga sitt hundstaket runt tomten i trä

Det finns många fördelar med att använda sig utav trä material när man t,ex ska bygga ett hundstaket.

Det blir snyggt och det smälter in med huset och resten av naturen om man har skog runt sig vill säga på ett naturligt sätt. Att bygga med trä är också ett bättre alternativ för naturen beroende på vilket slags trämaterial man väljer.

Ytterligare en fördel med att använda sig av trä när man t.ex ska bygga ett hundstaket är att det är relativt billigt jämfört med järn eller annan metall.

Alternativ till hundstaket

Om du inte skulle vilja använda dig av t,ex trä när du ska bygga ditt egna hundstaket så finns det flera andra alternativ som man kan använda sig av.

Här är en lista på några alternativ till trä

  • Hundgårdsnät
  • skyddsnät
  • Elstängsel
  • Stängselnät
  • Hönsnät
  • Radiostängsel

Hjälp med att bygga ett hundstaket?

Skulle du vilja ha hjälp med att bygga ett hundstaket så kan vi på Boing All-Service hjälpa dig med det. VI har stor erfarenhet och har duktiga och kompetenta snickare med lång erfarenhet inom byggbranschen.

Kontakta oss så hjälper vi dig med planering, uppbyggnation och bortforsling av överblivet material.

Vanliga frågor

Behöver man ha bygglov för att bygga ett hundstaket?

Nej du behöver inte bygglov för att bygga ett hundstaket. Staket faller inte under bygglovsplikt så länge det inte är högre än 1,8 meter och inte sträcker sig mer än 3,6 meter ifrån huset.

Kan man bygga ett hundstaket själv eller måste man ta in hjälp?

Ja du kan bygga ditt eget hundstaket själv om du vill. Det kan både vara kul och du kan spara några slantar. Men för dig som inte har tiden eller vet hur man gör så kan det vara bra att anlita en snickare.

Vad kostar det att bygga ett hundstaket?

Kostnaden för att bygga ett hundstaket vet man inte förrän man har mätt upp hur stor hundstaketet ska vara, hur marken ser ut och vad för material man ska använda. Bäst är det om du först gör en planering av hundstaketet och sen gör en uppskattning av material.

Finns det något som man ska tänka på om man ska bygga sitt eget hundstaket?

När man ska bygga ett eget hundstaket själv så gäller det att vara noga med planeringen av material, platsen där hundstaketet ska stå och tiden för själva bygget. Så gör en bra planering och införskaffa inte för lite material ifall att något går sönder eller inte räcker till.

Tidigare Projekt

Reparation av jordkällare hos en kund

Jordkällaren är den bästa platsen för att förvara stora mängder livsmedel, t.ex. grönsaker, rotfrukter, potatis och konserver. Men om jordkällaren är trasig och du vill

Läs mer »