Boing All-Service

5 tips för att undvika vanliga misstag vid målning och tapetsering

Alla som någonsin har försökt sig på att måla eller tapetsera vet att det inte är så lätt som det ser ut. Från att välja den perfekta färgen till att få en rak kant finns det många sätt att misslyckas med sin tapetsering eller målning.

Men ingen fara – vi är här för att hjälpa dig!

Våra 5 tips för att undvika de vanligaste misstagen vid målning och tapetsering

Att måla och tapetsera är en konst i sig men genom dessa tips som du kan läsa nedan så kan du undvika att göra några av de vanligaste misstagen.

1. Att inte förbereda väggarna 

Ett av de vanligaste misstagen som folk gör när de målar eller tapetserar är att de inte förbereder sina väggar i förväg. Detta innebär mer än att bara ge dem en snabb genomgång med en fuktig trasa – du måste skrubba ordentligt för att ta bort all smuts, damm eller fettansamling. Annars kommer din nya färg eller tapet att ha svårt att fästa och du kommer att få en fläckig yta.

2. Att välja fel färg 

Alla färger är inte lika bra. Om du målar över en mörk färg måste du först använda en grundfärg för att få en bra täckning. Och om du målar i ett rum med mycket naturligt ljus, se till att välja en färg med ett högt LRV (ljusreflektionsvärde). LRV mäter hur mycket ljus en färg reflekterar; ju högre siffra, desto ljusare kommer färgen att framstå i solljus.

Vill du ha tips på hur man kan välja rätt färg för dina väggar så kan du läsa mer om det här.

3. Att snåla på färgen 

När det är dags att faktiskt måla dina väggar ska du motstå uppmaningen att snåla på färgen för att spara pengar. Det kan verka som om du inte behöver lika mycket om du använder primer eller målar över en ljus färg, men lita på oss – det är bättre att ha för mycket färg än för lite. På så sätt kan du enkelt rätta till eventuella misstag utan att behöva springa tillbaka till affären för att hämta mer färg mitt i projektet.

4. Att applicera tapeter för snabbt 

Om du tapetserar ditt rum i stället för att måla det, ta god tid på dig när du applicerar tapetklistret. Om du applicerar det för snabbt hinner det inte riktigt binda sig till väggytan – vilket innebär att tapeten sannolikt kommer att börja lossna strax efter att du har satt upp den. Långsamt och stadigt vinner loppet när det gäller tapetsering!

5. Ta god tid på dig.

Att skynda sig igenom jobbet kommer bara att resultera i slarvigt hantverk. Om du målar, se till att undvika dropp och penseldrag. När det gäller tapeter bör du vara uppmärksam på att mönstret matchar varandra. När du har hängt upp tapeten använder du en falsrulle för att se till att sömmarna är ordentligt förseglade.

Genom att följa dessa enkla tips kan du undvika vanliga misstag när du målar eller tapetserar ditt hem – och få ett proffsigt resultat som du kommer att kunna njuta av i många år framöver!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *